BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

++ Tuan Rumah Chikonk ++

++ Tuan Rumah Chikonk ++

Boidata Diriku .....

Nama penuh Muhd Ridzwan Bin Abu . Dilahirkan pada 19/01/1996 di Hospital Bersalin Kuala Lumpur pada pukul 10.14 minit pagi hari jumaat . Dibesarkan di sebuah rumah flat yang terletak di Gombak selama 10 tahun . Kemudian berpindah ke sini (Dengkil) . Pendidikan pertama di Tadika Kemas Gombak pada tahun 2001 dan 2002 . Mula melangkah ke alam sekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Sungai Kertas pada tahun 2003 sehnggalah tahun 2006. Kemudian berpindah ke Sekolah Kebangsaan Dengkil pada tahun awal tahun 2007 dan memegang jawatan selaku ketua pengawas pada tahun berikutnya . Kini belajar di SMK Dengkil . Tujuan blog ini dibuka adalah untuk memudahkan orang ramai mengenali saya dengan lebih dekat lagi khas nya untuk rakan2 saya di sekolah ..Sekian Wassalam~~

Jumaat, 25 Disember 2009

" Lama dah tak buat post baru ... " - Ewan

Hmm .. ari ni buat sekian lama x edit ewanzmendung ni ... sebab selama ni aku hanya edit blog PlanetChikonk tu je .... But anyway ade gak singgah blog aku yang terbaik ni .. Huhuhu .. k .. nak out .. bye ..

Rabu, 9 Disember 2009

Perlawanan Futsal Kedua ( S.DREGGING VS TAMAN ARKED)

Klau semalam pasukan Taman Arked telah tewas 10-7 sebab perlawanan tidak adil , hari ni pasukan TamanArked menyusun strategi dengan mengenakan peraturan baru dengan hanya 7 pemain boleh beraksi untuk setiap pasukan . Seperti biasa aku , abang aku dan adik aku serta ahli pasukan lain berkumpul pada pukul 7 : 45 pagi .
Pada awal permainan jelas penguasaan TamanArked pada awal2 10 minit pertama apabila lebih banyak menyerang . Namun ketandusan penyerang menyebabkan gagal mendapatkan gol yang dicari . Walaupun menguasai , S.Dregging berjaya dahului 3-0 pada awal permainan sebelum menutup game pertama dengan 5-2 .
Game kedua menyaksikan TamanArked semakin lemah apabila seorang pemain mengalami kesakitan pada jari kaki . Dengan mudah pasukan S.Dregging menbantai 4-0 pasukan TamanArked . Tetapi dengan usaha untuk menang , pasukan TamanArked berjaya mengikat Tuan Rumah 4-4 selepas serangan bertali arus membuahkan hasil . Namun , nasib tidak memihak kepada TamanArked untuk melanjutkan perlawanan ke Game Ketiga apabila S.D menjaringkan gol kelima . Keputusan akhir 10-7 ...

Selasa, 8 Disember 2009

Perlawanan Futsal SelangorDregging VS TamanArked

Seperti yang telah dijanjikan , satu perlawanan telah set pada pagi ini untuk menemukan musuh setempat SELANGOR DREGGING . Seawal pukul 8 pagi , pasukan taman Arked telah berkumpul di rumah aku yang diwakili oleh 6 orang sahaja . Lalu bertolak ke Futsal Kampung dengan semangat . Pada awal perlawanan memperlihatkan penguasaan Taman Arked apabila mudah mendahului 3-0 sebelum menamatkan separuh masa dengan keputusan 5-1 berpihak kepada pasukan Taman Arked . Pada separuh masa kedua , melihatkan perlawanan berat sebelah apabila pasukan Selangor Dregging menggunakan kesempatan mempunyai 5 - 10 pemain simpanan untuk dimasukkan . Tambahan pula pasukan Taman Arked yang dilihat semakin penat semakin mengundurkan diri dan akibat itu , Selangor Dregging telah berjaya mengikat 7-7 sebelum menamatkan perlawanan dengan 10-7 memihak kepada SELANGOR DREGGING ...

Rabu, 2 Disember 2009

Pegi alamanda buat kali ke 3 berturut-turut dalam 2 minggu ++


Semalam aku gi la Alamanda Putrajaya untuk menghabiskan musim cuti dengan berjalan . Pegi pukul 11.30 pagi dengan para2 sibling yang laen . X terlalu borink , tapi borink gak ar .... Tapi time aku tengok wayang memang best citer PLANET CHIKONK ..eh silap pulak , PLANET 51 .... Sory2 ... Balik pkul 4 ... hehehe .. Senang kan aku cerita ? .. Tu la aku !!

Ahad, 29 November 2009

Permulaan sebuah cerita ~~ :)

Hmmm .. Malam tadi aku dah start untuk menulis sebuah cerita aksi .. Mesti korang x caya ... Tapi itulah realiti , aku mampu jugak buat sebuah cerita novel yang bertajuk Langit Eksosfera Planet Chikonk EwanzMendung . Sebenarnya cerita ni diterbitkan kat Internet sebab korang selalu tanya asal tajuk blog aku macam tuh ? .. Aku penat pikir ..last2 aku wat cerita tentang wira BUMI ...Korang boleh la masuk ke blog yang telah aku sediakan untuk korang bace Asal-usul nama planet ni dan pengembaraan cerita ni sebenarnya . Cerita ni memang best tapi belum abih .. Maybe sebelum start sekolah dah siap 12 BAB insyallah . Blog nyer ade kat atas tuh aku letak link nyer tapi x nampak ..Tajuk ade kan ? .. Ko letak mouse dalam tu ..Then Nampak tulisan merah tu la dyer .. http://planetchikonk.blogspot.com/ Korang jangan ingat aku copy cerita tuh .. XX

Jumaat, 27 November 2009

Peristiwa malam Raya Aidil Adha ...


Malam tadi , takbir je yang aku dengar kat taman arked ni . Tapi senyap2 , kucing "senior" kat umah aku ni dah berjaya lahirkan anak yang 13 , 14 dan 15 . Tapi sehingga kini hanya 3 ekor yang kekal . Semperna hari yang dilahirkan pada malam Raya , jadi kami bercadang untuk memberikan nama yang berpatutan . Seekor hitam 2 ekor putih ... Ade cadangan ??

Khamis, 12 November 2009

Kertas Peperiksaan Akhir Tahun sudah dapat ...MENGERIKAN !!!

Pelajaran PMR :

Bahasa Malaysia : 70%
Bahasa Inggeris : 66%
Bahasa Arab Komunikasi : 48%
Geografi : 70%
Kemahiran Hidup Bersepadu (3) : 73%
Pendidikan Agama : 88%
Sains : 80%
Matematik : 80%
Sejarah : 65%

Pelajaran Tambahan :

Pendidikan Sivik : 37/40 (60 % tatatertib )
Pendidikan Seni Visual : 94%
PJK : 73%

Ulasan : Pertengahan Tahun keputusan ( 2A 6B 1C )
Akhir Tahun keputusan (3A 5B 1d)

Rabu, 21 Oktober 2009

PAT 2009 dah dekat !!!

Hari ni khamis esok dah jumaat minggu depan dah Pekse !!...
Isnin (26/10) : BM kertas 1 &2
Selasa(27/10) : B.Arab (susah ..) & Geografi
Rabu (28/10) : B.I kertas 1 & 2
Khamis (29/10) : Agama & KHB
Jumaat (30/10) : Pendidikan Seni kertas 1 & 2
Isnin (2/11) : Science kertas 1 & 2
Selasa (3/11) : Matematik kertas 1 & 2
Rabu (4/11) : Sivik , PJK & Sejarah!

Hope dapat score 5 A dah cukup kedudukan dalam kelas kurang2 nombor 5 ....

Isnin, 19 Oktober 2009

video

Wan mulakan dengan lirik syahdu ini ...

Balqis
Artist: UNIC Album: Satu Tekad Song Category: Nasyid

Engkaulah ratu di mahligai permata
Istana bayangan syurga
Harta dan takhta mengaburi mata
Tersesat dikau di terang cahaya
Langsung tidak kau endah kata bicara
Utusan hud-hud yang benar
Seruan mengajakmu taat
Yang Esa Tinggalkan menyembah Tuhan sang suria Balqis, kau bijak dalam menilai dan membuat pemilihan
Di antara yang sementara dan yang kekal buat selamanya
Keindahan dunia yang hanya pinjaman untuk seketika
Atau kebahagiaan hidup di akhirat yang dijanjikan-Nya
Tak perlu kau singkapi labuh kainmu Ketika kau melangkah ke istana Sulaiman
Bukannya air yang kau pijak tapi kaca
Terpedaya dikau dek kemilau sinarnya
Hanya sekelip mata mahligaimu pun beralih Ifrit memindahkannya tanpa kau sedari Kebijaksanaan Sulaiman telah merubah sekeping hati
Akhirnya Balqis akur juga akan kelemahan pada diri
Kau kutip iktibar dari apa yang telah engkau lalui
Menjadikan kau isteri yang taat kepada seorang nabi
Pangkat dan jua harta tak menjamin bahagia
Cantik dan keayuan wajah kan pudar akhirnya
Kemiskinan di dunia tak bererti kau terhina
Itu hanya di pandangan mata
Kemewahan tidak bermakna hidupmu akan sentosa Kesempurnaan, Tuhan menilainya...

Selamat Datang Saudara Saudari yang diRahmati Allah sekalian ..

Bismillahhirrahhmanirahim ~~ ...Anda dijemput untuk sertai untuk sama2 memeriahkan laman web ini ...

Chikonk Membara ~~

Diriku bukan Dirimu ....